Kransekage
Her har I opskriften på kransekage fra Nytårsløbet.

Det er bedst med en lidt kraftig sprøjtepose, da kransekagemassen er ret tung og klistret at arbejde med. Man kan evt. sætte toppe på bagepladen med to skeer i stedet for.


Kransekage
ca. 50 stk.
  • 1 kg kransekagemasse XX
  • 400 g sukker
  • 190 g æggehvide = 4 bægre » fra ca. 6 æg
  • 1 tsk. citronsaft
Alle ingredienser blandes og røres længe i maskine, så sukkeret næsten ikke længere knaser!

Massen sprøjtes ud på bagepapir.

Bages på 2. eller 3. nederste rille i 14-16 min. ved 200°C.

I stedet for kransekagemasse kan evt. bruges marcipan-råmasse.


God fornøjelse, Karen Helms 2010
Karens Kransekage fra Nytårsløbet
Kissers Müsliboller fra Nytårsløbet
Mettes sunde knækbrød