Fantastiske brunkager med pistage-twist
  • 250 g. smør
  • 125 g. lys sirup
  • 250 g. farin
  • 2 tsk. Potaske
  • 1 spsk. koldt vand
  • 3 tsk. Stødt kanel
  • 1 tsk. Stødt nelliker
  • 2 tsk. Stødt ingefær
  • 1 tsk. Stødt allehånde
  • 60 g. syltet appelsiner i tern
  • 25 g. usaltet pistacie kerner
  • 150 g. hele mandler
  • 500 g. hvedemel.  

Smør, sirup og farin smeltes for middel varme til det er ca. 70 grader. Gryden tages af varmen. Kanel, nelliker, ingefær, allehånde og  hvedemel blandes, tilføj syltet appelsin, mandler og pistacie. 

Potasken og vand røres sammen i en kop og tilføjes. 

Det hele æltes straks sammen i en røremaskine til dejen er ensartet. Dejen kommes op i en beholder 18 X 18 cm. foret med bagepapir på både bund og sider. Pres godt så den fylder formen helt ud. Læg ligeledes bagepapir som top. Afkøles ved stuetemperatur til næste dag.

Udskæres i 5 lange "baner". Hver bane skæres i tynde men hele skiver, bages på bagepapir ved 180 grader ca. 9 - 12 minutter. Afkøles på bagerist.

Opbevares i tætsluttende dåse.

 
Er der altid peber i pebernødder?
Jule krydderkage
Daddelkage med valnødder
Brunkager med pistage-twist
Dejlige dufte, der skaber julestemningen
Tilbered julemiddagen på en klimavenlig måde
Send et elektronisk julekort