|
Jule krydderkage
- 125 g smør
- 200 g brun farin
- 250 g mel
- 4 æg
- 1 tsk natron
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk. stødte nelliker
- 1 1/4 dl mælk
- 100 g ren rå marcipan
- 100 g rosiner
- 100 g hvid chokolade
Sådan gør du
Rør smør og farin og marcipan godt sammen og rør derefter æggene i. Bland natron med de øvrige krydderier og vend det i melet sammen med rosiner. Rør det i dejen skiftevis med mælken, og fyld dejen i en smurt sandkageform eller springform.
Bag kagen ved 170 grader i ca. 1 time. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind i kagen. Hænger der ingen dej ved, er kagen færdig.
Lad kagen køle af og pynt med smeltet hvid chokolade.

Opskriften er fra bogen: Stjernestunder & gæster af Peter Kofod, Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdal. Fra Odense Marcipan, 72 sider, Kan købes til 40 kroner i udvalgte supermarkeder og dagligvarebutikker. |
| |