Jule krydderkage
Jule krydderkage
  • 125 g smør
  • 200 g brun farin
  • 250 g mel
  • 4 æg
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk. stødte nelliker
  • 1 1/4 dl mælk
  • 100 g ren rå marcipan
  • 100 g rosiner
  • 100 g hvid chokolade

Sådan gør du
Rør smør og farin og marcipan godt sammen og rør derefter æggene i. Bland natron med de øvrige krydderier og vend det i melet sammen med rosiner. Rør det i dejen skiftevis med mælken, og fyld dejen i en smurt sandkageform eller springform.

Bag kagen ved 170 grader i ca. 1 time. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind i kagen. Hænger der ingen dej ved, er kagen færdig.

Lad kagen køle af og pynt med smeltet hvid chokolade.



Opskriften er fra bogen: Stjernestunder & gæster af Peter Kofod, Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdal. Fra Odense Marcipan, 72 sider, Kan købes til 40 kroner i udvalgte supermarkeder og dagligvarebutikker.
Er der altid peber i pebernødder?
Jule krydderkage
Daddelkage med valnødder
Brunkager med pistage-twist
Dejlige dufte, der skaber julestemningen
Tilbered julemiddagen på en klimavenlig måde
Send et elektronisk julekort